Groenland

Travel & Learn zeecruise van IJsland
naar Groenland

18– 30 augustus 2025

Voorstelling

Scheep in voor een expeditiecruise naar de Arctische eilanden IJsland en Groenland! Een cruise naar een wereld van vuur en ijs. Met zodiacs kunnen we in het Hoge Noorden de meest afgelegen plekjes bereiken. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, gaan wij op verkenning met deze rubberboten.

IJsland heeft veel voor u in petto: machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen. Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in turkooisblauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik.

Net als de onversaagde Vikingen, die hier ooit de kustgebieden koloniseerden, zetten we koers naar het land van de kolossale gletsjers: Groenland. Het land is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap en alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij.

In deze polaire contreien met hun eindeloze vergezichten en imposante bergmassieven wacht ons een gastvrije bevolking met een totaal andere levenswijze. Het wordt een onvergetelijk avontuur, waarbij we varen tussen de ijsbergen en prachtige fjorden bewonderen. Neem deel aan deze avontuurlijke cruise naar enkele van de mooiste landschappen ter wereld!

Brussel – Parijs (Frankrijk) – Kangerlussuaq (Groenland)

Transfer per autocar of per trein vanuit Brussel naar Parijs. Chartervlucht naar Kangerlussuaq en transfer naar de haven. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Avondmaal aan boord.

Op zee

Maak gebruik van deze dagen op zee om deel te ne-men aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Eqip Sermia gletsjer

De Eqip Sermia is een van de meest actieve gletsjers van heel Groenland. Het spektakel van het afkalvende ijs is bijzonder indrukwekkend wanneer reusachtige blokken loskomen en met donderend geraas in het water vallen. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Ilulissat – Diskobaai

Vlak bij de gletsjertong, die het grootste aantal ijsbergen produceert van het noordelijk halfrond, bevindt zich de fjord van Ilulissat, een natuurwonder dat Unesco-werelderfgoed is. Hier varen we een wereld van ijs binnen, waar de stilte alleen doorbroken wordt door het geluid van de ijsbergen zelf. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Sisimiut

Vandaag meren we aan in Sisimiut, de oudste plaats van Groenland, aan de voet van een grote rotsheuvel. Met 5500 inwoners is dit vandaag het op één na grootste dorp van het land. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Itilleq – Kangaamiut

In de voormiddag houden we halt in het dorpje Itilleq met zijn kenmerkende, blauw geschilderde, houten huizen verspreid langs de kustlijn. Na de lunch maken we kennis met het dorpje Kangaamiut op het eiland Timerdlit, dat tussen de mondingen van twee lange fjorden ligt. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Nuuk

Nuuk ligt aan de toegang tot één van de grootste fjorden ter wereld, en werd al in de 10e eeuw bewoond door de Vikings. Vanaf de 12e eeuw werd het een toevluchtsoord voor de Inuit-bevolking. In deze regionale hoofdstad met zowel pittoreske als officiële gebouwen gaan tradities en moderniteit hand in hand. Vrije tijd of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Fjord van Arsuk

Dit gebied ligt in de gemeente Sermersooq en werd oorspronkelijk bewoond door de Saqqaqcultuur voor de komst van de Scandinaviërs en daarna het Thulevolk. De ontdekking van kryoliet in de fjord van Arsuk wekte de interesse van de Denen die zich hier in 1805 vestigden en het gebied koloniseerden. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Nanortalik – Varen doorheen de Prins Christianssund passage

Nanortalik bevindt zich op een eiland aan de monding van de Tasermiut-fjord, en was een van de vroegste nederzettingen van de Inuit en de Scandinavische kolonisten. Nanortalik betekent ‘de plek met de ijsberen’. Er leven en jagen immers ijsberen op het pakijs vlak bij de nederzetting. In de namiddag varen we doorheen de Prins Christianssund passage. Meer dan 100 km lang kunnen we genieten van fabuleuze ijslandschappen. Deze tocht is werkelijk onvergetelijk. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Op zee

Maak gebruik van deze dagen op zee om deel te ne-men aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Tasiilaq (Groenland)

Tasiilaq ligt aan een haast cirkelvormige fjord en is een van de mooiste plaatsen van Groenland. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Op zee

Maak gebruik van deze dagen op zee om deel te ne-men aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Reykjavik – Brussel

Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Brussel met een charter- of lijnvlucht. Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Brussel met een charter- of lijnvlucht. 

De route en de volgorde van de tussenstops zijn indicatief en geven een voorbeeld van het avontuur dat u te wachten staat. De navigatie in deze gebieden is onderhevig aan een aantal onzekere factoren, en dan met name de weersomstandigheden en de bewegingen van het ijs.

Onze route hangt dan ook af van deze omstandigheden. Hierdoor is het mogelijk dat de volgorde van de stops wijzigt of dat er stops verdwijnen. Alleen de kapitein is bij machte om de beslissingen te nemen die een verder verloop van de cruise in alle veiligheid garanderen. Ons expeditieteam staat steeds voor u klaar om u deze buitengewone streek te helpen ontdekken.

We willen er de aandacht op vestigen dat verschillende locaties bezocht worden per zodiac, waarvoor een goede fysieke conditie vereist is. Doordat wilde dieren zich verplaatsen is het mogelijk dat (een deel van) de in het programma vermelde soorten niet gespot worden tijdens de expeditie. 

Aangezien de vluchttijden niet bekend waren op het moment van publicatie van deze brochure, is het mogelijk dat er voor vertrek vanuit Brussel vluchten gepland zijn van en/of naar Parijs. In dit geval wordt een transfer (H/T) tussen Brussel en Parijs voorzien. Afhankelijk van de vluchturen kan een overnachting op de luchthaven van Parijs nodig zijn (inbegrepen) op de dag van terugkeer naar Brussel.

 

Medische programma Groenland: 

Tijdens deze expeditiereis voorziet AK Academy 2 opleidingsmomenten van telkens 2 uur (accreditering in aanvraag).

DIABETES TYPE 1 (deel 1)

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Dit dossier bespreekt in eerste instantie de pathogenese van diabetes type 1, samen met de perspectieven die dit biedt om het ontstaan van de ziekte te voorkomen. Het geeft ook tips voor een snelle en accurate diagnose van diabetes type 1. Daarnaast komen het juiste gebruik van insuline en maatregelen voor het vermijden van ketoacidose aan bod. 

DIABETES TYPE 1 (deel 2)

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Hier wordt gekeken naar specifieke aspecten van de diagnose en behandeling van diabetes type 1 bij het kind. Naast zuiver technische aspecten is er aandacht voor de bekommernissen van de ouders. Een laatste onderwerp zijn de nieuwe technologieën voor het monitoren van de glycemie en het aangepast toedienen van insuline. 

Slaap

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Dit dossier handelt hoofdzakelijk over slaapapneu. In verband met obstructieve slaapapneu worden oorzaken, complicaties, diagnose en behandeling besproken. Een ander luik omvat de diagnose en behandeling van centrale slaapapneu. In apart hoofdstuk gaat over rijvaardigheid bij personen met slaapapneu. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de diagnose en behandeling van restless legs syndrome. 

Lifestyle

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Slaapstoornissen komen aan bod, met de nadruk op gedragsveranderingen als behandeling. Het kluwen van oorzaken achter chronische stress wordt ontward, en oplossingen worden geboden naargelang de oorzaak. Het hoofdstuk over de voeding wijst op de rol van de diëtist bij mensen die lijden aan obesitas, maar ook aan voedingstekorten door een overdreven fixatie op voeding. Een laatste topic geeft tips voor lichaamsbeweging bij kankerpatiënten. 

Focale leverletsels

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Deze presentatie belicht de detectie en karakterisering van zowel benigne als maligne leverletsels, met een focus op echografie, CT en MR-beelden. Daarnaast worden richtlijnen besproken voor het aanvragen van onderzoeken, en wordt inzicht gegeven in de opvolging en behandeling van verschillende letsels. 

Focale nierletsels

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Hier wordt dieper ingegaan op de impact van een accurate diagnose van focale nierletsels op beeldvorming. De presentatie behandelt de nauwkeurige differentiatie van de letsels, het belang van grootte en lokalisatie, en de noodzaak van opvolging. 

Radiofrequentie albatie

Moderator: Frederik Vandenbroucke 
Duur: 1 uur

Deze presentatie richt zich op de indicaties voor radiofrequentie ablatie van zowel lever- als nierletsels. Er wordt ook aandacht besteed aan de behandeling van osteoid osteoom. De technische aspecten van de procedures worden gedetailleerd besproken. 

Dit zal zijn over 7 momenten van telkens 1 uur.

De World Explorer

Het nieuwe cruise ship van Rivages du monde
om samen te reizen en weg te dromen!

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste

technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.
De World Explorer is ontworpen door vooraanstaande cruisespecialisten met een grote kennis en ervaring van het exploreren van de wereld en de natuur. Zij zorgden voor voldoende ruimtes binnen en buiten om op elk moment van de schoonheid van het landschap te kunnen genieten. Of u nu buiten rondwandelt op dek 8, of comfortabel plaatsneemt in de Observation Lounge (dek 7), overal bent u verzekerd van een werkelijk uitzonderlijk panoramisch uitzicht. Op dek 7 is de bibliotheekruimte in de Observation Lounge de ideale plaats om in alle rust te lezen, terwijl u in de speelkamer op dek 4 terechtkunt voor een spelletje schaken, kaarten of scrabble. En u geniet van een koffie of een aperitief in het Explorer-salon. De conferences vinden plaats in het elegante auditorium, uitgerust met een groot scherm en comfortabele stoelen. Ontspannen doet u in de wellness ‘Spa by l'Occitane’, inspannen kan in een goed uitgeruste fitnessruimte en op de looppiste in open lucht. Bij het verwarmde buitenzwembad vindt u ligbedden, twee bubbelbaden en een buitenbar, waar tussendoortjes

en salades kunnen worden besteld. In de boetiek vindt u kleding, ansichtkaarten, levensmiddelen en souvenirs.

Prijzen

Prijzen per persoon

Plan van het schip

CategorieOmschrijvingDekBezettingPrijs
CAT. 1Expedition -
vast venster
317 m22€7.690
CAT. 2Deluxe -
panoramisch uitzicht
525 m22€8 495
CAT. 3Deluxe -
panoramisch uitzicht
625 m22€8 895
CAT. 4Deluxe -
met balkon
520 m2 /balkon: 5 m22€9 695
CAT. 5Deluxe -
met balkon
620 m2 /balkon: 5 m22€10 100
CAT. 6Junior Suite -
met balkon
623 m2 /balkon: 5 m22€11 700
CAT. 7Navigator Suite -
met terras
5 en 626 m2 /terras: 10 m22€12 500
CAT. 8VIP Suite -
met terras
531 m2 /terras:10 m22€13 300
CAT. 9Explorer Suite -
met terras
5 en 634 m2/terras: 10 m22€14 100
plan-word-explorer

Inbegrepen in deze prijs:

 • De charter of lijnvlucht Parijs/Kangerlussuaq en Reykjavik/Brussel
  in Economy Class met of zonder tussenstop
 • De transfer Brussel/Parijs per autocar of per trein
 • De haventaksen (€ 420 op heden) en de luchthaventaksen (€ 210 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in een kajuit in de gekozen categorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje, avondmaal) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
 • Bagagedragers bij inscheping en ontscheping
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur en een gespecialiseerd expeditieteam
 • Een reeks voordrachten gegeven door een specialist uit de regio

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • De vereiste uitrusting en kledij voor de expeditie
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • De bijzondere verkoopsvoorwaarden worden integraal meegedeeld voor het afsluiten van een reiscontract
 • Mogelijkheid om in Business Class te vliegen: consulteer ons

Vraag uw gratis brochure aan

Cookie Instellingen - Paramètres des cookies